donderdag 22 maart 2018, 17.00 - 18.00 uur
mastertalk met Daan den Houter
gratis toegang voor museumbezoekers

Daan den Houter is een multidisciplinair kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Voordat hij naar de kunstacademie ging studeerde hij Artificial Intelligence waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. Zijn werken onderzoeken de manier waarop we ons aanpassen en kijken naar de (kunst-)wereld en richt zich op het genereren van veranderingen op de meest voorkomende, dagelijkse dingen.
Steeds op zoek naar nieuwe manieren om een kunstwerk te benaderen bedacht Den Houter Het Overschilderschilderij, een canvas waar sinds 2002 al meer dan 125 schilders een eigen schilderij op geschilderd hebben (o.a. Reinoud van Vught, Klaas Gubbels, Lucassen Evi Vingerling, Rob Scholte en Katinka Lampe). Zijn werk Keep On Dreaming handelt over het collectief eigendom van een kunstwerk gebaseerd op een gedeelde financiĆ«le waarde en hij creĆ«erde ijsschilderijen die veranderen van vorm en kleur, die geluid maken en langzaam oplossen in een herinnering terwijl je er naar kijkt.

In samenwerking met De Pont museum voor hedendaagse kunst organiseert Kunstpodium T vier gesprekken in het museum (salon of auditorium) gedurende het Apprentice/Master project. Tijdens deze interactieve gesprekken, zal er samen met de kunstenaars uit het Apprentice/Master project worden ingegaan op het kunstenaarschap en het leven na de academie.

Kunst Podium T & De Pont Museum, een impressie van Day Of The Young Artist op 14 september 2015.