Onderwijs en De Pont

De Pont besteedt veel aandacht aan onderwijs in het museum. Er zijn, naast thema-rondleidingen en lespakketten gemaakt in samenwerking met ARTtube, altijd mogelijkheden voor ontvangsten op maat.

Door jongeren tot 18 jaar gratis toegang te verlenen, stimuleren wij hen om naar het museum te komen. Studenten betalen slechts de helft van de toegangsentree en studenten van de Tilburgse School of Arts hebben gedurende hun studie gratis entree.

In het menu vindt u ons aanbod voor primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Voor onderwijs voor volwassenen kunt u contact opnemen met Marie-Jose Eijkemans.

Exclusief voor het onderwijs zijn reserveringen al vanaf 10 uur mogelijk, steeds op het hele uur tot 14 uur. U kunt hiervoor online boeken.

De groepsgrootte is maximaal 15 leerlingen en er zijn 4 rondleidingen per uur mogelijk. Per groep is er minimaal een begeleider aanwezig. Deze begeleider(s) bij de rondleidingen hebben gratis entree. 

Rondleidingen 1 uur € 40,00
Museumatelier 2 uur € 100,00

Groepen die op eigen gelegenheid komen, worden nadrukkelijk verzocht het bezoek te melden en vooraf de museumregels te lezen. De verantwoordelijke begeleiders krijgen bij binnenkomst een herkenbare sticker. Voor de bezoekers onder de achttien jaar is het museumbezoek gratis, maar de volwassen begeleiders betalen in dit geval (in tegenstelling tot de begeleiders bij rondleidingen) gewoon entree. 

Als u het secretariaat de boeking laat afhandelen, zijn we genoodzaakt daar €5,00 reserveringskosten voor te rekenen.