Museum De Pont

Nieuwsbrief september 2016

TE ZIEN

David Claerbout in de Nieuwe Vleugel

FUTURE
tm 29 januari 2017

"De reacties zijn zonder uitzondering positief. De nieuwe vleugel van Museum De Pont, een expositieruimte van 600 vierkante meter, bevalt uitstekend. Een zaal zonder daglicht, de komende maanden gereserveerd voor de Belgische kunstenaar David Claerbout. De ruimte lijkt wel speciaal voor hem gemaakt. Met twee wandvullende projecties: aan de ene kant rolt een camera tergend traag langs de zuilengang van het Olympiastadion in Berlijn, aan de ander kant draait een camera net zo langzaam rond een groep Nigeriaanse arbeiders die schuilen voor een hoosbui onder een viaduct. Speciale attractie is een hoekraam dat met donkere folie is beplakt waardoor gefilterd daglicht binnenvalt."
Gerrit van den Hoven, Brabants Dagblad

lees meer

Tim Breukers & Andreas Arndt

De Eerste Steen
tm 30 oktober 2016

Het werk van deze twee jonge kunstenaars is zeer verschillend. Wat ze delen is de wens om het alledaagse als uitgangspunt te nemen. Zij vertellen een verhaal maar meer nog laten zij op een betrokken en gevoelige wijze zien hoe het is om in de wereld te staan en daarin te handelen. Zij werken bij voorkeur in bestaande situaties, zich steeds verwonderend over wat vanzelfsprekend lijkt. En zo werd de uitbreiding van De Pont als snel het gemeenschappelijke vertrekpunt voor hun tentoonstelling De Eerste Steen.

lees meer

Joep van Lieshout

SlaveCity 
nog tm 2 oktober

Net als Jheronimus Bosch schuwt Van Lieshout er niet voor ook de ongemakkelijke kanten van de mensheid in zijn werk aan bod te brengen. Dat levert spannende en soms ook onthutsende beelden op die zich in je geheugen vastzetten. Mis het niet!

Joep van Lieshout: ‘Mijn werk is een reflectie op de samenleving en de politiek. Maar zonder politieke uitspraken! Ik maak alleen een katalysator, zeg maar: een intrigant. Met alle mooie en nare dingen die er bij horen.’ 


lees meer

TE DOEN


Muziek van Nu in De Pont
toegang gratis voor museumbezoekers

 

zondag 25 september, 13.30 en 14.30 uur
Collectief Bouwmeester Donck
lees meer

 

zondag 23 oktober, 13.30 en 14.30 uur
Ig Henneman
lees meer

 

zondag 27 november, 13.30 en 14.30 uur
Oene van Geel
lees meer

 

Aanbod See All This

De Pont is een samenwerking aangegaan met See All This, een nieuw tweetalig kunstplatform, met een verrassend magazine dat elk kwartaal verschijnt. See All This verbindt 17 vooraanstaande musea in Nederland en vormt een informatief en opiniërend platform voor iedereen die van kunst houdt en wil weten wat er gebeurt, waar en wanneer. Via deze link krijg je € 10 korting op een abonnement. Je ontvangt dan vier nummers van het magazine voor slechts € 30.  

One month away: the opening of our New Wing!

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.