Museum De Pont

Nieuwsbrief juni 2016

Joep van Lieshout - SlaveCity

opening zaterdag 11 juni 15.00 uur
u bent van harte welkom!

Met zijn verontrustende installatie SlaveCity zoekt Joep van Lieshout grenzen op – tussen goed en kwaad, leven en dood, mens en machine. SlaveCity is onderdeel van de Bosch Grand Tour. Jheronimus Bosch vormt 500 jaar na zijn sterfdag nog steeds een bron van inspiratie voor hedendaagse kunstenaars.

 

lees meer

Loek Grootjans

Vincent’s Asylum
tm 18 juli 2016

Er zijn sporen van Vincent van Gogh in De Pont te zien! Loek Grootjans heeft er zijn Vincent's Asylum ingericht, een paviljoen waarin door hem verzamelde sporen van de beroemde schilder worden tentoongesteld. 

 

lees meer

Creyghton & Van Duijnhoven

Hindenburgline Project
tm 21 aug 2016

"De fotografie is heel sterk: de natuur heeft schijnbaar het frontgebied heroverd op de oorlogsmachine, maar onzichtbaar houdt het landschap iets vast. Je ziet wat je niet ziet." Sander Pleij in Vrij Nederland over de tentoonstelling Hindenburgline project. 

 

lees meer

donderdag 16 juni 2016

donderdagavond@depont
laatste avondopenstelling voor de zomer!

Elke derde donderdag van de maand zijn wij ook geopend van 17.00 tot 20.00 uur en die avond bovendien gratis toegankelijk. Uitzondering hierop zijn de maanden juli en augustus. Dit is dus de laatste avondopenstelling voor de zomer. 

 

lees meer

overdracht poortgebouwen

Voorafgaand aan de opening van SlaveCity op zaterdag 11 juni zal Burgemeester Peter Noordanus, in gezelschap van cultuurwethouder Marcelle Hendrickx, officieel de nieuwe poortgebouwen op ons voorplein aan De Pont overdragen. Bestuursvoorzitter Jos de Pont neemt het geschenk namens het museum in ontvangst.

 

Heb je de poortgebouwen al eens in het donker bewonderd? Donker Tilburg maakte er prachtige foto's van!

opening museumcafé en tuin?!

Op zaterdag 11 juni openen we niet alleen de tentoonstelling SlaveCity van Joep van Lieshout, maar ook het nieuwe museumcafé. Het is een stuk ruimer en lichter dan het oude en er is nu direct zicht op de prachtige museumtuin. Deze groene oase van rust is ook weer toegankelijk, evenals het vernieuwde buitenterras. Er wordt nog wel gewerkt aan de afwerking van de Nieuwe Vleugel die op 3 september in gebruik zal worden genomen.

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.