Tentoonstelling en aankoop leiden tot meer dan 20 schenkingen

De Iers-Amerikaanse schilder Sean Scully (Dublin, 1945) geniet internationaal grote bekendheid maar zijn werk was nog nooit in ons land te zien. Met zijn huidige tentoonstelling in De Pont maakt Scully zijn debuut in Nederland. In Groot Brittannië, de VS en Duitsland is hij echter al vele jaren vertegenwoordigd in belangrijke museale verzamelingen, zoals die van het MoMA in New York en Tate Modern in Londen.

De kunstenaar is zó tevreden over zijn tentoonstelling in De Pont dat hij besloot om, naast de aankoop die het museum zelf al deed, meer dan 20 werken te schenken. Daarmee beschikt het Tilburgse museum in één klap over een uitgelezen selectie uit het oeuvre van Scully, die beschouwd wordt als een van de toonaangevende abstracte kunstenaars van deze tijd. 

Naast het aangekochte schilderij Landline River uit 2017 ontvangt het museum nog twee schilderijen (het hierbij afgebeelde Landline Pink en Doric Sienna), 18 grafische werken en drie series fotografisch werk als schenking van de kunstenaar.