zaterdag 16 september
De Pont museum viert het 25-jarig bestaan 
13.00 - 18.00 uur

Onthulling beeld Sky Mirror van Anish Kapoor

Op zaterdag 16 september zal prinses Beatrix aanwezig zijn bij de opening van onze jubileumexpositie WeerZien. Bij deze gelegenheid wordt ook de monumentale sculptuur Sky Mirror van de beroemde beeldhouwer Anish Kapoor onthuld. Wij zijn zeer vereerd de prinses bij de viering van het 25-jarig bestaan te mogen ontvangen. Dit jaar viert Museum De Pont zijn 25-jarig bestaan.

Ter gelegenheid hiervan en uit erkentelijkheid voor Kapoors langdurige relatie met het museum maakt de Britse kunstenaar een ruim zes meter hoge sculptuur, een "hemelspiegel" van roestvrij staal, die zal worden geplaatst in een speciaal daarvoor door Sophie Walker ontworpen tuin op het voorplein van het museum. Het geschenk is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met de gemeente Tilburg en steun van lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de kunstenaar. Tilburg wordt de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in een openbare ruimte.

Na de onthulling van het beeld opent het museum vanaf 13.30 uur de tentoonstelling WeerZien, een terugblik op de hoogtepunten uit onze geschiedenis. Zo zullen ruim 50 bijzondere kunstwerken die het museum de afgelopen jaren in bruikleen heeft gehad voor tentoonstellingen opnieuw te zien zijn. Op deze manier wordt een inkijkje geven in de geschiedenis van het museum en de ontwikkeling van de collectie.

U bent ook hierbij van harte welkom! 

13.00 uur Onthulling beeld Sky Mirror van Anish Kapoor

13.30 uur Feestelijke openstelling jubileumtentoonstelling

LET OP: het museum is op deze dag pas vanaf 13.30 uur toegankelijk

25 jaar De Pont: een WeerZien - welkom bij de feestelijke opening!