HappyHour@depont
donderdagavond, 17.15 uur

Iedere donderdagavond staan we even stil bij het 25-jarig bestaan van ons museum.

Telkens om 17.15 vertelt iemand van De Pont iets meer over een van de kunstwerken die in de jubileumtentoonstelling WeerZien te zien zijn. Laat u verrassen en blijf met ons even stilstaan bij een van de vele werken! 

7 december: Iconen en inkt
Vandaag presenteren Studio Zeedauw & TilburgsAns kaarten met iconen van Tilburg die in samenwerking zijn ontworpen en vervaardigd. Het bijzondere is dat de kaarten op ambachtelijke wijze zijn gedrukt. In een korte presentatie vertellen zij over de totstandkoming van deze iconische Tilburgse beelden. Om 17.15 verzamelen we bij de bibliotheek.

14 december: Pop-Up Cinema - Talent Talks
Vanavond is Pop Up Cinema te gast in De Pont als onderdeel van HappyHour@depont. Kunstenaarsduo Martin & Inge Riebeek geven in deze Talent Talks een kijkje in hun creatieve keuken. Ze laten zien welk kunstwerk in de collectie van De Pont hen het meeste inspireert en vertellen aan de hand van fragmenten en beelden meer over hun eigen werkproces.

21 december: De kortste dag.
Vandaag aandacht voor het licht in relatie tot tijd. James Turrell heeft rondom deze thematiek een bijzonder werk gemaakt midden in de woestijn. In atelier@depont vertonen we na een korte inleiding de film Roden Crater van James Turrell. We verzamelen om 17.15 bij de bibliotheek.

28 december: Oud & Nieuw.
Vandaag aandacht voor traditie en nieuwe media. Tegenwoordig bestaan kunstwerken uit een diversiteit aan media en beperkt het zich niet meer alleen tot schilderkunst of beeldhouwkunst. Tijdens deze HappyHour lichten we dat kort toe, want zeker in een hedendaags museum als De Pont vind je kunstwerken die uit uiteenlopende materialen bestaan. om 17.15 uur verzamelen we bij Sky Mirror buiten op het plein.

4 januari: Een nieuw jaar, een nieuw begin.
Een nieuw leven voor oude materialen. Is het je weleens opgevallen dat oude materialen een nieuw leven krijgen in een nieuw vervaardigd kunstwerk?  We bekijken vandaag enkele werken gemaakt van oude materialen die een nieuwe betekenis krijgen van de kunstenaar. Om 17.15 uur verzamelen we bij de bibliotheek.


De Pont bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Speciaal vanwege dit jubileum is het museum voortaan iedere donderdag ook geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur. De toegang is dan gratis.