HappyHour@depont
donderdagavond, 17.15 uur

Iedere donderdagavond staan we even stil bij het 25-jarig bestaan van ons museum. Telkens om 17.15 vertelt iemand van De Pont iets meer over een van de kunstwerken die in de jubileumtentoonstelling WeerZien te zien zijn. Laat u verrassen en blijf met ons even stilstaan bij een van de vele werken! 

4 januari: Een nieuw leven voor oude materialen.
Is het je weleens opgevallen dat oude materialen een nieuw leven krijgen in een nieuw vervaardigd kunstwerk?  We bekijken vandaag enkele werken gemaakt van oude materialen die een nieuwe betekenis krijgen van de kunstenaar. Om 17.15 uur verzamelen we bij de bibliotheek.

11 januari: De Pont & de kunstenaars.
Een speciaal museum waar al 25 jaar onder leiding van eenzelfde museumdirecteur een bijzondere collectie is ontstaan. Het kan niet anders dan dat er daardoor bijzondere vriendschappen en relaties zijn ontstaan tussen het museum en de kunstenaars. Denk bv. aan Marc Mulders, Anish Kapoor en Marlène Dumas. Van welke kunstenaar zou jij willen weten hoe die in De Pont terecht is gekomen? Om 17.15 uur verzamelen we bij de bibliotheek.

18 januari WeerZien: Vooruitblik.
Vandaag leiden wij u kort langs het werk van Rineke Dijkstra. In maart vindt de opening plaats van een overzichtstentoonstelling van haar en we mogen vast een tipje van de sluier oplichten over deze nieuwe tentoonstelling. We verzamelen om 17.15 uur bij de bibliotheek.

25 januari: De meest originele en feestelijke 25!
De Pont bestaat 25 jaar en dat vieren we! Heb jij ook 25 redenen om iets te vieren? Ben jij 25 jaar? Heb je postcode 5025? Woon jij op huisnummer 25? Ben je jarig op de 25ste van de maand? Kom dan naar De Pont en de twee meest originele 25-ers trakteren we op een Punt van de Pont en een Pint van de Pont. We verzamelen om 17.15 bij de bibliotheek.

Ook op 25 januari, 17.30 - 18.30 uur, Auditorium: Rosemarie Trockel
Vandaag wordt er een speciale lezing gegeven over het werk van Rosemarie Trockel. Op bijzondere wijze is een verzameling van haar archief in het museum terecht gekomen. Het bevat foto's en tekeningen die een beeld geven van haar artistieke proces. De lezing wordt gegeven in het auditorium en is gratis toegankelijk, aanmelden niet nodig. Ontvangst vanaf 17.15, aanvang 17.30.

De Pont bestaat vijfentwintig jaar. Speciaal vanwege dit jubileum is het museum voortaan iedere donderdag ook geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur. De toegang is dan gratis.