De Pont is vernieuwd
Bezoekers betreden het voorterrein van De Pont sinds december 2015 via een entreepoort, bestaande uit meerdere geschakelde doorgangen. Het zijn open structuren met ieder een specifieke functie. De poort is onderdeel van de verfraaiing van het gehele voorterrein en werd door de gemeente Tilburg aangeboden als geschenk bij het 20-jarig bestaan van het museum.

Het ontwerp voor de de entreepoorten is van Benthem Crouwel Architekten, het bureau dat ook verantwoordelijk was voor de renovatie van de voormalige wolspinnerij Thomas de Beer tot museum De Pont. 

 

Nieuwe Vleugel en ruimer museumcafé
Ook het museum zelf is verbouwd en uitgebreid, eveneens op basis van een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten. De nieuwbouw grenst aan de museumtuin en biedt vooral onderdak aan film, fotografie en videokunst. Het nieuwe museumcafé neemt een centrale plaats in tussen de oudbouw en de Nieuwe Vleugel. De kenmerkende zichtlijn langs de oorspronkelijke buitenwand van het museum naar de tuin is intact gebleven. Bovenramen rondom laten het plafond zweven en maken van het De Pont café een spectaculaire lichte ruimte.

In het verlengde van het café vormt een lounge de overgang naar het terras en de tuin. Hier kun je in een ontspannen sfeer een boek of tijdschrift lezen. In de winter brandt de open haard. Een brede gang tussen lounge en restaurant verbindt het oude gebouw met de Nieuwe Vleugel. 
Het oude café is getransformeerd tot bibliotheek en mediaruimte. Ook de boekwinkel in de entree werd vergroot. Met deze verbouwing is een logische opeenvolging van de publieksfuncties gecreëerd: entree, boekwinkel, bibliotheek, restaurant, lounge met terras en museumtuin.