Museum De Pont

Nieuwsbrief oktober 2016

TE ZIEN

Callum Innes

I'll Close My Eyes
opening zaterdag 15 oktober, 15.00 - 17.00 u

I’ll Close My Eyes is de intrigerende titel van onze nieuwe tentoonstelling met de Schotse kunstenaar Callum Innes (1962). De presentatie in De Pont is het eerste overzicht van zijn werk in Nederland en biedt een ruime selectie van schilderijen, aquarellen en andere werken op papier, die Innes vanaf eind jaren tachtig tot nu maakte. Speciaal voor De Pont maakt hij ook een vijftal muurschilderingen die een nieuwe stap in zijn oeuvre vormen.
De tentoonstelling blijft te zien tm 26 februari.

Hoe Callum Innes te werk gaat, is mooi vastgelegd in deze film in de reeks Tate-Shots, opgenomen in zijn atelier.

lees meer

David Claerbout

FUTURE

tm 29 januari

"Stilzitten en ademloos kijken. Dat ga je doen zodra je de tentoonstellingsruimte betreedt waar David Claerbout exposeert. De Belgische kunstenaar maakt video's waarin niets lijkt te gebeuren en die toch alle aandacht opeisen." Dat schrijft de Volkskrant over FUTURE. De krant geeft de maximale vijf sterren aan deze tentoonstelling, de eerste in onze nieuwe vleugel.


lees meer

Tim Breukers & Andreas Arndt

De Eerste Steen

tm 30 oktober 

Nadat Tim Breukers (Breda, 1985) door De Pont werd uitgenodigd voor een tentoonstelling die de eerste in een nieuwe reeks van samenwerkingsprojecten moest worden, kwam hij via zijn oudere collega Toon Verhoef in contact met de Zweedse kunstenaar Andreas Arndt (Karlstadt, 1983). Het resultaat van deze frisse samenwerking is nog tm 30 oktober te zien.

lees meer

Planet Circle is terug!

De Engelse kunstenaar Richard Long geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogeheten Land Art. Hiertoe behoren kunstenaars die met hun werk een directe relatie zoeken met de natuurlijke omgeving van het ongerepte landschap. Nadat hij met zijn werk bekendheid en waardering had gekregen, bracht Long zijn ‘land art’ sculpturen ook in galeries en musea. In de architectonische ruimte van De Pont  kan de poëtische kracht van een werk als Planet Circle misschien nog wel sterker worden ervaren dan in een natuurlijke omgeving. Vanaf 11 oktober.


lees meer

TE DOEN

kinderboekenweekend@depont

zaterdag 15 en zondag 16 oktober

Neem je grootouders mee naar De Pont! Ter gelegenheid van de kinderboekenweek mag je op zaterdag 15 en zondag 16 oktober gratis je Opa en/of Oma meenemen.
Op zondag leest verhalenverteller Marja Schaapveld voor uit een spannend verhaal over dieren die ’s nachts uit hun hangmat vallen. Geschikt voor kinderen tot 8 jaar. Op zaterdag kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar met hun grootouders terecht bij de workshop van het kunstlab. Hieraan zijn echter wel kosten verbonden.


De Pont is altijd gratis toegankelijk voor jongeren tot 18 jaar en dit weekeinde mogen ze voor één keer ook hun grootouders voor niks mee naar het museum nemen!

lees meer

zondagconcert@depont

23 oktober, 13.30  en 14.30 u

Altvioliste Ig Henneman geeft op zondag 23 oktober bij De Pont al vast een voorproefje van haar Solo Songs for Instruments dat officieel in première gaat tijdens November Music 2016. Er zijn twee optredens: om half twee en om half drie. Gratis toegang voor museumbezoekers!


lees meer

donderdagavond@depont

20 oktober, 17.00 - 20.00 u

Wilt u ook weleens 's avonds naar het museum? De Pont biedt u daartoe iedere derde donderdag van de maand de mogelijkheid, van 17.00 uur tot 20.00 uur. En de toegang is dan ook nog eens gratis! De eerstvolgende donderdagavond@depont is op 20 oktober.  
Vanaf november kunt u op die avonden ook de cursus Kijken naar kunst van nu volgen. Informatie daarover volgt.

rondleidingen

Let op: vanaf nu zijn rondleidingen direct op onze website te reserveren. Voor primair en voortgezet onderwijs zijn er diverse rondleidingen op thema.

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.