Museum De Pont

Nieuwsbrief mei 2016

Creyghton & Van Duijnhoven

Hindenburgline Project
tm 21 augustus

 

Afgelopen zaterdag opende de tentoonstelling Hidenburgline Project, waarin de Eerste Wereldoorlog indringend wordt verbeeld met foto's van L.J.A.D. Creyghton en gedichten van Serge R. van Duijnhoven.

 

lees meer

Loek Grootjans

Vincent's Asylum
23 mei tm 18 juli

Kunstenaar Loek Grootjans heeft 'een asiel' voor Vincent van Gogh gecreëerd in de vorm van een paviljoen waarin door hem verzamelde sporen van de beroemde schilder worden tentoongesteld. Het project, dat in samenwerking met het Van Goghhuis in Zundert tot stand kwam, gaat nu op tournee. De eerste stop is De Pont.

lees meer

ALLEEN NOG DEZE MAAND

Roni Horn


De glassculpturen van Roni Horn ogen iedere dag anders. Met dit mooie lenteweer laten de sculpturen een compleet nieuwe indruk achter. De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien. Mis deze unieke presentatie niet die door NRC Handelsblad werd beschreven als 'simpel maar toch magisch - zoals bij de allerbeste kunst'.

lees meer

Joost Zwagerman & Marc Mulders

 

Ook de presentatie NU naar de gelijknamige publicatie van 99 Uitgevers/Publishers eindigt deze maand. Tot en met 22 mei kunt u de gedichten van Joost Zwagerman in combinatie met de illustraties van Marc Mulders bezichtigen. 

 

lees meer

Georg Baselitz

 

Na bijna twee jaar gaat dit bijzondere bruikleen weer terug naar het Kunstmuseum in Bonn. Het uit achttien schilderijen bestaande werk Straßenbild is nog tot en met 16 mei bij De Pont te bezoeken. 

 

lees meer

TE DOEN

donderdag 12 mei

mastertalk met Simon Kentgens

 

Tijdens het Apprentice/Master project organiseert Kunstpodium T interactieve gesprekken in De Pont over kunstenaarschap en het leven na de academie. Bij deze speciale editie, het laatste gesprek van dit jaar, is de hele groep leerlingen en meesters aanwezig. 

 

lees meer

zaterdag 14 mei

dansende letters
kinderworkshop bij Roni Horn

 

Roni Horn maakt tekeningen met woorden. Ze schrijft zinnen op papier, verknipt ze en verwerkt ze dan in kunstwerken. Taalkunst dus eigenlijk. Tijdens deze workshop bekijken we haar tekeningen en maken zelf met getekende en uitgeknipte letters ook taalkunst.

 

lees meer

donderdag 19 mei

donderdagavond@depont


De Pont is elke derde donderdag van de maand ook geopend van 17.00 tot 20.00 uur en die avond bovendien gratis toegankelijk (niet in juli en augustus).

 

Wie neem jij mee? Laat het ons weten op Facebook

 

zondag 22 mei 2016

concert: Rianne Wilbers en Toon Bierman
gratis voor museumbezoekers

 

Elke vierde zondag van de maand wordt de kunst van nu gecombineerd met de muziek van nu! Deze maand spelen Sopraan Rianne Wilbers en pianist Toon Bierman Quatre Instants van Kaija Saariaho. 

 

lees meer

NIEUWS

Linda Arts

 

 LUX is het nieuwste boek van de Tilburgse kunstenaar Linda Arts en bevat een overzicht van haar werk van de afgelopen zes jaar: schilderijen, werken op papier, muurschilderingen en lichtinstallaties. Ter gelegenheid van de verschijning van dit boek is er een kleine tentoonstelling van haar recente werk ingericht die tm 26 juni te zien is. 

 

De Pont op Instagram

 

De Pont heeft nu ook een Instagram account! Leuk om te volgen als je van mooie foto's houdt van de voor- en achterkant van ons museumleven. Op deze foto zie je bijvoorbeeld hoe één van de Große Geister van Thomas Schütte een stukje is gaan wandelen.

 

Hemelvaart en Pinksteren

 

Aanstaande donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag) is De Pont gewoon geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

 

Ook op eerste en tweede Pinksterdag bent u van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur!

Bibliotheek tijdelijk gesloten


Misschien wist u al dat we bouwen aan een nieuwe museumvleugel en een groter museumcafé, maar ook de boeken krijgen allemaal een nieuwe plek in het gebouw.

De bibliotheek is daarom tot en met 12 mei helaas niet voor publiek toegankelijk.

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.