Museum De Pont

Nieuwsbrief maart 2016

Roni Horn
tm 29 mei 2016

 

Hoe speciaal is het dat een kunstenaar die tentoonstellingen heeft gehad in alle grote musea, waaronder het Tate Modern en het Whitney, ervoor kiest om bij ons in Tilburg te exposeren en twee weken lang aanwezig te zijn om haar expositie op te bouwen. Van deze bijzondere opbouw is een korte documentaire gemaakt. 

 

bekijk de documentaire hier 

 

Joost Zwagerman & Marc Mulders
boekpresentatie NU
verlengd tm 22 mei 2016

 

De Pont presenteert het boek NU in een speciale vorm, waardoor een groter publiek kennis kan maken met het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen vormgever Mart. Warmerdam, auteur Zwagerman en kunstenaar Mulders. Bekijk hier een korte film over de tentoonstelling.

TE DOEN

zaterdag 5 maart
do it yourself @ de pont
kunstclub 

 

Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud? Wil jij jouw artistiek talent verder ontwikkelen? Doe dan mee met de kunstclub van museum De Pont in samenwerking met Vincents Tekenlokaal. Je neemt een kijkje achter de schermen van het museum en ontmoet kunstenaars persoonlijk. 

 

lees meer

zaterdag 12 maart
dubbelzien
workshop bij de tentoonstelling van Roni Horn

 

Tijdens deze workshop onderzoeken we de beelden van Roni Horn. We spelen bewegend memory en maken een dubbelportret van onszelf. Wie ben jij? Zoek de verschillen!

 

lees meer

zondag 27 maart 2016
concert: Diamanda La Berge Dramm
gratis toegang voor museumbezoeker

 

Elke vierde zondag van de maand wordt de kunst van nu gecombineerd met de muziek van nu! In samenwerking met November Music kunnen onze bezoekers elke maand gratis een concert bijwonen. 

 

lees meer

NIEUW op zaal

Willem de Kooning
Zonder Titel/Untitled XV, 1981

 

Misschien had u er al over gelezen in de media: De Pont beschikt sinds kort over een geweldig nieuwe aanwinst geschonken door mevrouw IJ.S.W. de Wilde-Reinhold. 

 

lees meer

Fiona Banner
Nose Art, 2015

 

Twee neuskegels van Harrier Jump Jets zijn hoog op de muur aangebracht. Het oppervlak is bewerkt met een in grafiet aangebrachte tekening van zogenaamde 'pinstripes'. 

 

lees meer

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.