Museum De Pont

Nieuwsbrief januari 2016

Roni Horn 
opening zaterdag 23 januari 15.00 uur
u bent van harte welkom!

 

Roni Horn (New York, 1955) geldt als een van Amerika's belangrijkste levende kunstenaars.
De Pont volgt haar werk al sinds de opening van het museum in 1992 en organiseerde het jaar daarop een eerste solotentoonstelling, waarin vooral sculpturen te zien waren. 
Wij zijn er trots op deze inmiddels wereldwijd bekende alleskunner opnieuw in Tilburg te mogen ontvangen. Het accent bij deze groot opgezette expositie, die in nauwe samenwerking met de kunstenaar werd samengesteld, ligt op recent werk, waaronder een tiental monumentale glassculpturen, maar er zijn ook belangrijke fotowerken en tekeningen uit de afgelopen vijfentwintig jaar te zien.  

lees meer

Mark Wallinger
Race, Class, Sex: een bijzonder bruikleen

 

De Pont krijgt regelmatig bijzondere werken in bruikleen. Het zijn meestal ‘tegenprestaties’ voor het uitlenen van werk uit onze eigen collectie. Het nieuwste bruikleen, dat tot januari 2017 te zien zal zijn, komt uit een particuliere collectie.
Het bestaat uit vier grote schilderijen (elk 230 x 300 cm): levensgrote afbeeldingen van racepaarden, helemaal in de engelse traditie van dierschilderijen (maar ook weer net niet).

lees meer

Kees de Goede
Perpétuel

Tot 31 januari heeft u nog de mogelijkheid om verschillende groepen schilderijen en tekeningen van Kees de Goede in de opvallende samenhang van deze tentoonstelling te bekijken. Vanaf begin jaren tachtig tot nu worden doorlopende lijnen en motieven zichtbaar in een oeuvre dat op het eerste gezicht heterogeen lijkt maar het bij nader inzien zeker niet is.

lees meer

TE DOEN

Me@DePont
schrijfwedstrijd ism Tilt Festival 

 

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar wat anderen van onze kunstwerken vinden. Want als je met de ogen van een ander kijkt kom je tot nieuwe inzichten! We dagen onze bezoekers daarom graag uit om mee te doen aan Me@DePont, een wedstrijd voor het schrijven van zaalteksten die Tilt samen met De Pont organiseert.


lees meer

zondag 24 januari 2016, 13.30 & 14.30 uur
concert: Marleen Wester & Judith van Driel
gratis toegang voor museumbezoekers

 

Violisten Marleen Wester en Judith van Driel maken allebei deel uit van het veel geprezen Dudok Kwartet. Voor het concert in De Pont brengt het tweetal een speciaal programma met vioolduo's van de componisten Henk Badings en Bela Bartók.

 

lees meer 

donderdag 28 januari 2016, 15.00 - 16.00 uur
mastertalk met Femmy Otten
gratis toegang voor museumbezoekers

In samenwerking met De Pont organiseert Kunstpodium T vijf meestergesprekken in het auditorium gedurende het Apprentice/Master project. In het werk van Femmy Otten komen klassieke werkprocessen van beeldhouwen en schilderen aan bod, waarbij de grenzen tussen de verschillende disciplines vervagen.

lees meer

NIEUWS

Nieuwe entree voorterrein De Pont

"Voorzichtig snijden bouwvakkers de witte cocon weg. Vriezen doet het toch niet en bovendien is het werk af. De vijf nieuwe poortgebouwen van museum De Pont halen opgelucht adem. Als rupsen vraten ze zich negen weken lang vol aan 13.000 tegels. Eenmaal bevrijd ontpoppen ze zich met vlindergewichtige allure."
Berry van de Donk in het Brabants Dagblad 
(foto Edwin Mermans)

lees meer

Huh?! #06: In beweging

 

De nieuwe Huh?! komt 21 januari uit! Ons eigen jongerentijdschrift benadert de collectie van De Pont op een speelse en frisse manier, steeds gekoppeld aan een educatief thema. Deze zesde editie staat helemaal in het teken van 'In beweging'.

 

Het tijdschrift is voor slechts 2 euro te koop in onze boekwinkel, scholen kunnen een compleet lesprogramma met rondleiding aanvragen.

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.