Museum De Pont

Nieuwsbrief februari 2016

Roni Horn 
tm 29 mei 2016
 

"De blokken glas lijken licht te geven, door optimaal gebruik van alleen daglicht. Ze veranderen steeds van kleur en lijken afwisselend zwaar en gewichtloos, zacht en hard, transparant en ondoorzichtig. Raadselachtige dieptes in schitterende tinten, als gestold water."
Riki Simons in Elsevier

lees meer

Kees de Goede
Perpétuel
verlengd tm 28 februari

Zijn ronde schilderijen roepen een intens gevoel van rust en ruimte op. Ze doen denken aan het heelal met sterren en planeten, fysiek aanwezig, maar tegelijkertijd veraf en ongrijpbaar. Een ondefinieerbare ruimte waar de reële en de mentale wereld naadloos in elkaar overgaan.

 

lees meer

Joost Zwagerman & Marc Mulders
Boekpresentatie NU

 

De eerste publicatie uit de nalatenschap van Joost Zwagerman (1963-2015), de dichtbundel Wakend over God,  is nu bij De Pont verkrijgbaar. Twaalf gedichten hieruit en de bijbehorende illustraties van Marc Mulders uit het eerder verschenen boek NU zijn nog tm 13 maart te zien.

 

lees meer

TE DOEN

zondag 14 februari, 14.00 uur
me@depont
schrijfworkshop & wedstrijd

Wij zijn altijd nieuwsgierig naar wat anderen van onze kunstwerken vinden. We nodigen onze bezoekers daarom graag uit mee te doen aan me@depont, een wedstrijd voor het schrijven van nieuwe zaalteksten die wij samen met het Tilt Festival organiseren.

lees meer

 

donderdag 18 februari 2016, 15.00 - 16.00 uur
Mastertalk met Wineke Gartz
gratis voor museumbezoekers

 

Tijdens deze gesprekken die Kunstpodium T in samenwerking met De Pont organiseert wordt, samen met de kunstenaars uit het Apprentice/Master project, ingegaan op het kunstenaarschap en het leven na de academie. De voertaal is Engels.

 

lees meer

zondag 28 februari 2016, 13.30 & 14.30 uur
concert: Kurkku 'Crush.Crash.'  
gratis voor museumbezoekers

 

In de songcyclus crush. crash. van KUrKKU (Evelien van den Broek) is alles wat je hoort gemaakt met slechts één vrouwenstem en live-elektronica, verdeeld over vijf speakers. Met een Wii gamecontroller, laptop en voetpedaal vervormt en verknipt Van den Broek haar stem.

 

lees meer

10 zaterdagen tot en met 18 juni 
kunstclub DIY@depont 

 

Wil jij jouw artistiek talent ontwikkelen en doe je dat liever niet alleen? Neem een kijkje achter de schermen van het museum en ontmoet kunstenaars! Ben je tussen de 12 en 16 jaar, meld je dan aan voor de kunstclub DIY@depont die plaats vindt bij De Pont en Vincents Tekenlokaal. 

 

lees meer

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.