Museum De Pont

Nieuwsbrief augustus 2016

TE ZIEN

Het zal regelmatige bezoekers van De Pont niet zijn ontgaan dat het museum gedurende het afgelopen jaar flink werd vertimmerd. Toch zal menigeen zich straks verbazen over de omvang van de uitbreiding, omdat het grootste deel van het werk zich buiten het zicht van de bezoekers heeft afgespeeld. Er komt in totaal ruim 1100 m2 bij! In het bestaande museum wordt ook het nodige aangepast. Zo zal het voormalige café eind deze maand zijn omgetoverd tot bibliotheek & kenniscentrum en worden entree en bookshop een stuk ruimer en lichter.


De Nieuwe Vleugel wordt in gebruik genomen met een grote tentoonstelling van de Belgische kunstenaar David Claerbout.

U bent van harte welkom bij de feestelijke opening op zaterdag 3 september van 15-19 uur.

lees meer

Joep van Lieshout

SlaveCity 
tm 2 oktober

Net als Jheronimus Bosch schuwt Van Lieshout er niet voor ook de ongemakkelijke kanten van de mensheid in zijn werk aan bod te brengen. Dat levert spannende en soms ook onthutsende beelden op die zich in je geheugen vastzetten. Mis het niet!

Joep van Lieshout: ‘Mijn werk is een reflectie op de samenleving en de politiek. Maar zonder politieke uitspraken! Ik maak alleen een katalysator, zeg maar: een intrigant. Met alle mooie en nare dingen die er bij horen.’ 


lees meer

Creyghton & Van Duijnhoven

Hindenburgline Project
tm 21 augustus

Bellum transit, natura manet (de oorlog gaat voorbij, het landschap blijft).
De overblijfselen van de oorlog raken overwoekerd en verdwijnen langzaam maar zeker in het landschap.

Creyghton & Van Duijnhoven beschouwen hun Hindenburgline Project als een ode aan de veerkracht van mens en natuur. De foto’s van Creighton en de teksten van Van Duijnhoven vestigen de aandacht op het zelfreinigende vermogen als grote kracht van de tijd en de natuur. Nóg zo'n tentoonstelling die je niet had willen missen! 

lees meer

TE DOEN

Ogen op Steeltjes

een lezingencyclus in de zomer
gratis toegang voor museumbezoekers

zondag 14 aug, 11.30-12.30 uur
Marie josé Eijkemans over de geschiedenis van de grote installaties in De Pont
lees meer

 

zondag 21 augustus, 11.30-12.30 uur
Rebecca Nelemans over het universum van Joep van Lieshout in relatie tot het werk van Jheronimus Bosch
lees meer

 

zondag 4 september, 11.30-12.30 uur
Toon Verhoef over het werk van Tim Breukers en Andreas Arndt
lees meer

 

Bill Viola gaat op reis

De Pont leent regelmatig kunstwerken uit voor tentoonstellingen elders. In de vorige nieuwsbrief berichtten we al over onze Sigmar Polke die nu nog tm 6 november te zien is in Venetië, in de erezaal van het Palazzo Grassi

Liefhebbers van Bill Viola maken we je er alvast op attent dat zijn werk The Greeting vanaf 10 oktober voor ruim een jaar wordt uitgeleend en dus niet in De Pont te zien zal zijn. Maar niet getreurd: binnenkort is weer een ander geliefd werk van hem te zien: Catherine's RoomHierboven een beeld van een van de vijf schermen waaruit het werk bestaat.

de nieuwe Huh! is uit

hét kunsttijdschrift voor iedereen die jong is en zich zo voelt!

In deze extra zomer-editie van de Huh?, het kunsttijdschrift van De Pont voor jongeren en iedereen die zich nog jong voelt, wordt aandacht besteed aan SlaveCity van Joep van Lieshout. De Huh? gaat in op wat Joep van Lieshout met Jheronimus Bosch verbindt: “(..) .de vrijheid van een kunstenaar om een eigen universum neer te zetten.”  

De Pont biedt kunstenaars al bijna 25 jaar de gelegenheid om hun werelden met ons te delen. In aanloop naar ons jubileum, volgend jaar, kijkt deze Huh! alvast een beetje terug op onze 'geschiedenis'.


Verkrijgbaar in de museumwinkel voor 2 euro
Voor het onderwijs, in combinatie met een rondleiding, 1 euro

 

One month away: the opening of our New Wing!

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.