Museum De Pont

Nieuwsbrief april 2016

Creyghton & Van Duijnhoven
opening zaterdag 30 april 15.00 uur
u bent van harte welkom!

 

De Hindenburglinie vormt het uitgangspunt van een zoektocht in woord en beeld. Wat deed de Eerste Wereldoorlog met de soldaten? Welke sporen zijn er nog in het landschap te vinden? Creyghton & Van Duijnhoven gingen op pad en delen in deze tentoonstelling hun bevindingen.

 

lees meer

 

Roni Horn bij AVRO Kunstuur

 

AVRO Kunstuur toont aanstaande zondag 10 april de documentaire over de opbouw van de tentoonstelling van Roni Horn. De uitzending begint om 17.40 op NPO2. De documentaire laat zien hoe 10 glassculpturen van elk 5 ton hun plek in het museum krijgen.  

 

De tentoonstelling van Roni Horn is tot en met 29 mei in De Pont te zien. 

MUSEUMWEEK 16 tm 24 APRIL

#OnsEchteGoud

 

Het thema van de Nationale Museumweek 2016 is ‘Ons echte goud | Dichterbij dan je denkt’. Onze gouden tip; kom samen! Museumkaarthouders mogen deze week een museumbezoek cadeau doen, bekijk hoe dat werkt op www.museumkaart.nl. 

 

Onderstaand vindt u een overzicht van de activiteiten bij De Pont, gratis voor museumbezoekers.

 

Nagenieten van uw bezoek?

Tijdens de museumweek kunt u exclusief bij De Pont gratis een exemplaar van het See All This magazine meenemen wanneer u zich inschrijft voor hun nieuwsbrief.  

hoorspel bij Roni Horn

 

Ga met het hele gezin speuren in het museum met het familiehoorspel bij de tentoonstelling van Roni Horn. Harry Hoorn, kunstassistent van mevrouw Roni, is compleet in de war en hij heeft jouw hulp nodig!

Dit hoorspel kun je de hele week doen, vraag ernaar bij de balie. Op zaterdag 16 april en zondag 17 april vindt er een theatrale inleiding bij dit hoorspel plaats.  

 

lees meer

 

zondag 17 april
dansvoorstelling Where Arts meets Dance


Voor de dansvoorstelling Where Arts meets Dance creëerden eerstejaars studenten van de Fontys Academie voor Danseducatie dansstukken geïnspireerd op werken uit de collectie van Museum De Pont in Tilburg.

 

lees meer

donderdag 21 april om 17.00 uur
donderdagavond@depont: boekpresentatie

 

Jurriaan Benschop bespreekt kunstenaars uit de collectie van De Pont, die in zijn nieuwe boek Zout in de Wond voorkomen. Hij gaat in gesprek met Marc Mulders over het culturele klimaat waarin een kunstenaar werkt. We sluiten af met een rondleiding langs de werken die Benschop bespreekt. 

 

aanmelden verplicht

WIST JE DAT

onze collectie ook buiten De Pont

 

Wenen; in het Leopold Museum is Eén van Berlinde De Bruyckere vanaf 8 april te zien in haar tentoonstelling Suture.

 

Venetië; Hermes Trismegistos I-IV van Sigmar Polke is op bezoek in Palazzo Grassi, waar van 17 april tot 6 november de eerste solo tentoonstelling in Italië van de Duitse kunstenaar te zien is. 

 

 

 

elke maand november music in De Pont

 

Samen met November Music combineert De Pont elke vierde zondag van de maand kunst van nu met muziek van nu. Deze maand brengen Fanny Alofs en Goska Isphording op 24 april een gevarieerd programma. 

 

lees meer

een pictogram voor De Pont

 

Tilburg krijgt een eigen lettertype; TilburgsAns. Het lettertype verrast. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om 'tot ziens' te typen dat verandert steevast in 'houdoe'. En als je de naam intikt van een typisch Tilburgs gebouw, zoals De Pont of 013 veranderen deze woorden automatisch in pictogrammen. De makers, Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen, werkten het lettertype uit met als resultaat een bijzonder portret van 'een stad zonder schreven’. Vanaf 10 april kan het lettertype TilburgsAns gratis gedownload worden op www.tilburgsans.nl.

vloer gestort

 

Nog steeds zijn we volop bezig met werkzaamheden voor de nieuwbouw. Inmiddels ligt het dak erop en is de vloer gestort in het nieuwe museumcafé. Ook de bouw van de nieuwe vleugel vordert.

 

Om liefhebbers van onze tuin gerust te stellen, mogen we wel zeggen dat deze er nog steeds prachtig bij staat. Dat wordt in de zomer genieten op het nieuwe terras.

Wanneer deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kijk dan hier voor de online versie.