25-jarig bestaan De Pont!

Het omzien naar de afgelopen 25 jaar betekent ook een weerzien met de kunstenaars met wie De Pont hechte relaties heeft opgebouwd. Die verbondenheid met de kunstenaars is voor ons van onschatbare waarde. Het jubileum vieren we dan ook samen met hen, en met ons publiek.
Zo vroegen wij vijf kunstenaars, vertegenwoordigd in onze collectie, om exclusief voor De Pont een editie te maken in een oplage van 25 exemplaren.

Het zijn 
Toon Verhoef, Charlotte Dumas, Marc Mulders, Marien Schouten en Reinoud van Vught. De schilders onder hen hebben er zelfs voor gekozen om een serie van 25 unieke kunstwerken te maken!

Vanaf februari tot en met juni zal op de 25e van de maand steeds een editie van een kunstenaar opgehangen worden in De Salon van het nieuwe museumcafé. Elke editie zal te koop zijn voor € 500,00, inclusief de lijst (afmetingen 50 cm hoog en 40 cm breed). 
Zo kunnen onze bezoekers deelgenoot worden van het feest en een stukje van De Pont in huis halen.
In de nieuwsbrief wordt iedere maand aangekondigd hoe u zich kunt inschrijven.

Bekijk deze video waarin Toon Verhoef uitleg geeft over het maakproces van de multiples.


Iedere donderdagavond gratis toegankelijk!

In 2017 bestaat De Pont 25 jaar en wie jarig is, trakteert!
Daarom opent het museum vanaf 2 maart ook iedere donderdagavond zijn deuren en is De Pont dan van 17.00 tot 20.00 uur bovendien gratis toegankelijk. Op deze laagdrempelige manier wil De Pont iedereen in de gelegenheid stellen van de kunst te genieten die het museum te bieden heeft.


Nieuwe Vleugel: ruimer café en veel expositieruimte erbij!

In het najaar van 2016 opende ons museum de Nieuwe Vleugel: een 1100 m2 grote uitbreiding op basis van een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten, waarmee wij al sinds 1990 samenwerken. De nieuwbouw grenst aan de museumtuin en biedt onderdak aan vooral film, fotografie en videokunst. Het nieuwe museumcafé neemt een centrale plaats in tussen de oudbouw en de nieuwe expositieruimte. De kenmerkende zichtlijn langs de oorspronkelijke buitenwand van het museum naar de tuin is intact gebleven. Bovenramen rondom laten het plafond zweven en maken van het De Pont café een spectaculaire lichte ruimte.
In het verlengde van het café vormt een lounge de overgang naar het terras en de tuin. Hier kun je in een ontspannen sfeer een boek of tijdschrift lezen. In de winter brandt de open haard. Een brede gang tussen lounge en restaurant verbindt het oude gebouw met de Nieuwe Vleugel. 
Het oude café is getransformeerd tot bibliotheek en mediaruimte. Ook de boekwinkel in de entree werd vergroot. Met deze verbouwing is een logische opeenvolging van de publieksfuncties gecreëerd: entree, boekwinkel, bibliotheek, restaurant, lounge met terras en museumtuin.