Zondag 13 december 2015

Stilte in de kunst

Lezing Rebecca Nelemans

 

Bestaat er zoiets als stilte in de kunst? Wat is toch dat ‘iets’ waar we steeds weer over spreken als we het over onnoembare zaken hebben die in een kunstwerk kunnen gloren? Hoe gaat de kunstenaar op zoek naar die stille waarheden die hij/zij zelf nog niet kent? Een mooi onderwerp voor de donkere dagen voor de kerst.
Kunsthistoricus Rebecca Nelemans zal om 11.30 uur in het auditorium van De Pont een inleidende lezing verzorgen over Stilte in de kunst.

lees meer

Zondag 20 december 2015

Masterclass van Kees de Goede en Charlotte Dumas

 

Schilders met grote ideeën, fotografen met visie en kunstenaars met een grote K; opgelet! Beeldend kunstenaar Kees de Goede en fotografe Charlotte Dumas nemen je mee door museum De Pont in Tilburg. Aan de hand van een aantal praktijk opdrachten doe je ideeën op voor nieuw eigen werk. In het museumatelier kun je daarna aan de slag met onze DIY@depont docenten. Schrijf je snel in, want we hebben een beperkt aantal plekken.

lees meer

Zondag 27 december 2015

concert: Cora Schmeiser

ism November Music

 

Elke vierde zondag van de maand wordt de kunst van nu gecombineerd met de muziek van nu! In samenwerking met November Music kunnen onze bezoekers elke maand gratis een concert bijwonen. 

 

 

lees meer

Donderdag 28 januari 2016

De Meesters

Femmy Otten

 

In samenwerking met De Pont organiseert Kunstpodium T vijf 'Master Talks' in het auditorium van het museum. Tijdens deze interactieve gesprekken zal er samen met de meesterkunstenaars uit het Apprentice/Master project worden ingegaan op het kunstenaarschap en het leven na de academie aan de hand van actuele thema's.

lees meer